Bij Led Nordic richten we ons op het milieu en op de voetafdruk die onze producten achterlaten. We vragen ons voortdurend af "hoe kunnen we beter zijn?" met betrekking tot het milieu.

Hoe zijn LED kaarsen milieuvriendelijk?

Als je een echte kaars aansteekt, voeg je tot 1.000 keer zoveel deeltjes en rookgassen (stikstofdioxide) toe aan je binnenmilieu. LED kaarsen zijn milieuvriendelijk omdat je voorkomt dat deze giftige deeltjes aan je omgeving worden toegevoegd.

Wanneer roetdeeltjes en rook onze huizen binnenkomen, is dat ongezond voor ons lichaam en het milieu. Veel mensen verdragen eigenlijk geen echte kaarsen en sommigen durven geen echte kaarsen aan te steken uit angst dat ze vergeten uit te blazen. Daarom hebben wij een milieuvriendelijk alternatief gemaakt, waarbij de gezelligheid nog steeds voorop staat.


Waaruit bestaat de verpakking?

Onze producten worden geleverd in karton. We hebben het kartonverbruik geminimaliseerd zonder afbreuk te doen aan de bescherming van de producten tijdens het transport. Al onze verpakkingen kunnen worden gerecycled zolang ze na gebruik op de juiste manier worden gesorteerd. Op deze manier is er geen onnodig afval en verbruik.

Om de producten in de verpakking te beschermen, gebruiken we een materiaal dat EPE heet. Het beschermt de lampen tijdens de verzending zodat het product op geen enkele manier beschadigd raakt. Het materiaal is milieuvriendelijk omdat het kan worden gerecycled in andere producten. Als je ons wilt helpen om zorg te dragen voor het milieu, sorteer de verpakking dan op de juiste manier.

 

 

Hoe milieuvriendelijk zijn batterijen?

Batterijen worden vaak genoemd als grote boosdoeners op de klimaatrekening. Maar dat is eigenlijk heel misleidend. Batterijen bevatten nuttige grondstoffen, zoals ijzer, mangaan en zware metalen - en ze kunnen worden gerecycled.

Sommige batterijen zijn ook milieuvriendelijker dan andere. Bij Lyshygge verkopen we Fujitsu alkalinebatterijen die geproduceerd zijn volgens de hoogste internationale normen op dit gebied. Er is een minimum aan grondstoffen gebruikt ten voordele van het milieu. Tegelijkertijd hebben ze een volledig uniek antilekontwerp dat de apparatuur waarin de batterijen worden gebruikt net iets beter beschermt dan andere goede batterijen.

Hoe worden de batterijen gerecycled?

Omdat veel producten op batterijen werken, is het belangrijk om te benadrukken hoe belangrijk het is om je batterijen te sorteren wanneer je ze vervangt. Batterijen moeten worden ingeleverd voor recycling om rekening te houden met ons milieu.

Waarom batterijen inleveren voor recycling?

Gebruikte batterijen zijn schadelijk voor de natuur en het grondwater als u ze in de prullenbak gooit.

U helpt ervoor te zorgen dat nuttige grondstoffen zoals ijzer, mangaan en zware metalen worden gerecycled.

Als ze in de prullenbak belanden, gaan de nuttige grondstoffen verloren omdat ze worden verbrand.

Als u batterijen inlevert voor recycling, worden de grondstoffen eruit gehaald en gerecycled.

Bedankt voor uw interesse in Led Nordic. We zullen deze pagina regelmatig bijwerken naarmate we wijzer worden. Heeft u ideeën over hoe we nog groener kunnen worden of heeft u input voor ons bedrijf - neem dan gerust contact met ons op.

Nog een fijne dag!

Blader door onze categorieën